Bewegingstherapie bij Fysioplus in Hengelo

Manuele therapie, fysiotherapie en meer

Voor we een behandelplan opstellen, gaan we eerst met je in gesprek: wat zijn precies de klachten en met welke behandeling kom je hier het snelst weer van af? Behalve reguliere fysiotherapie biedt Fysioplus een groot aantal andere behandelingen die jou weer in beweging brengen.

Fysiotherapie | Manuele therapie | Echografie | Medische fitness | Dry needling | Shockwavetherapie

SchouderNetwerk Twente
RugNetwerk Twente

Fysiotherapie

Ons team heeft een deskundige kijk op jouw persoonlijke hulpvraag en beweegproblemen. Samen stimuleren wij je herstel optimaal.

Onze aandacht richt zich tevens op het vergroten van je belastbaarheid. Trainen neemt daarbij een centrale plaats in. Door te werken aan de belastbaarheid verklein je de kans dat de klachten in de toekomst terugkeren.

Voor fysiotherapie kun je zonder verwijzing van een huisarts of specialist direct een afspraak maken. De kosten voor fysiotherapie worden door je zorgverzekeraar vergoed als je fysiotherapie in uw pakket hebt.

 

Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een wetenschappelijke opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daardoor zijn manueel therapeuten experts bij de behandeling van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Over het algemeen wordt manuele therapie toegepast bij gezondheidsproblemen die naast pijn, gepaard kunnen gaan met bewegingsbeperkingen van de gewrichten.

Veelvoorkomende klachten die behandeld worden zijn:

 • Hoofd- en nekpijn, ook wel in combinatie met bewegingsbeperking van het hoofd en de nek;
 • Nek- en schouderklachten met pijn en mogelijk uitstraling naar de armen;
 • Lage rugklachten, ook met uitstraling naar de benen;
 • Hoge rugklachten, in combinatie met rib- en borstpijn;
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek;
 • Kaakklachten, in combinatie met nekklachten;
 • Heupklachten.

Voor manuele therapie kun je ook zonder verwijzing van de huisarts of specialist direct een afspraak bij ons maken. De kosten voor manuele therapie worden door je zorgverzekeraar vergoed als je fysiotherapie in je pakket hebt.

 

Shockwave therapie

Shockwavetherapie of extracorporale shockwavetherapie is een moderne behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘shockgolven’. Met een behandelkop kan nauwkeurig gericht behandeld worden.

Deze therapie is bijzonder geschikt voor onder meer hielspoor, chronische achillespeesklachten, verkalking in een schouderpees, myofasciale triggerpoints of een tennisarm. Shockwave versnelt het genezingsproces.

Voor shockwavetherapie kun je direct een afspraak maken bij Fysioplus. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Ben je verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt deze behandeling vergoed.

Echografie

Echografie is een onderzoeksmethode om pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten letterlijk in beeld te brengen: samen met de fysiotherapeut kun je op het scherm meekijken.

Tijdens een echografisch onderzoek geeft de patiënt zelf aan wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. De fysiotherapeut kan dan direct een relatie leggen tussen je klachten en de getoonde beelden op het scherm.

De volgende aandoeningen worden hiermee eenvoudig duidelijk zichtbaar gemaakt:

 • Spieren: scheurtjes in de spier, kalkophoping, littekens;
 • Pezen: peesontstekingen, scheuren in de pees, verkalking in de pees;
 • Slijmbeurs: vochtophoping, slijmbeursontsteking
 • Banden: scheur in de band;
 • Kapsel: kapselontsteking, scheur in het kapsel;
 • Kraakbeen: slijtage;
 • Meniscus: meniscusscheur;
 • Cystes: ingekapselde vochtophoping.

Daarnaast is echografie ook een mooi middel om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. Als je voor een echografisch onderzoek een verwijsbrief hebt van huisarts of specialist, wordt het onderzoek vergoed. Natuurlijk moet je dan wel voor fysiotherapie verzekerd zijn.

Als je zonder verwijzing om een echografisch onderzoek vraagt, betaal je hier zelf voor. Je kunt deze kosten dan niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Medische fitness

Wil je op een verantwoorde manier werken aan je gezondheid of conditie, dan kun je bij Fysioplus begeleid sporten. Onze begeleiding richt zich op het voorkomen van klachten of blessures van de spieren, pezen en gewrichten. 

Begeleid sporten gebeurt in onze ruime oefenzaal met apparatuur. Onder deskundige begeleiding van één van onze fysiotherapeuten wordt getraind in groepen van maximaal 6 personen. Je mag natuurlijk ook bij ons sporten als je geen klachten of beperkingen hebt.

Tijdens het sporten train je conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie. Het individuele trainingsprogramma wordt daarbij nooit uit het oog verloren.

Het is niet mogelijk om medische fitness bij je zorgverzekeraar te declareren: je zult de kosten zelf moeten betalen.

 

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe techniek voor de behandeling van spierpijnen en spiergerelateerde klachten. De pijn wordt direct verlicht doordat we kleine naaldjes plaatsen op specifieke plekken die spierknopen of triggerpoints worden genoemd.

In verkrampte spieren kunnen spierknopen ontstaan. Als je daarop drukt, geeft dat vaak een pijnlijke uitstraling door het lichaam. Een spier in de rug kan bijvoorbeeld pijn geven in het been.

Het naaldje in de spier zorgt ervoor dat de spier zich kort aanspant en direct weer ontspant, waardoor de pijn direct vermindert en je weer beter kunt bewegen. Bovendien verbetert de doorbloeding van de spier door dry needling aanzienlijk. 

Dry needling valt onder de reguliere fysiotherapie. Dit betekent dat je hiervoor ook zonder verwijsbrief een afspraak kunt maken. De kosten worden – als je hiervoor verzekerd bent – vergoed door de ziektekostenverzekeraar.